dimecres, 4 d’octubre del 2017

Un dia agre-dolç, per Elvira Castell

1 d’Octubre 2017. Ha estat un dia agredolç.

Per una part, alegria per haver pogut obrir el col·legi, per haver guanyat el Referèndum, pels aplaudiments cada vegada que venia un avi recolzat en el seu fill, per les llàgrimes d'emoció de moltes i moltes persones al moment de dipositar el seu vot. Per la determinació de la gent, abans i després de votar. Molta, molta emoció per a un sol dia.

I per l'altra, la por que portàvem intentant que ningú ho notés. Nervis del primer fins al darrer moment esperant que la policia o la guàrdia civil vingués a retirar les urnes.

A primera hora del matí la gent ja feia cua protegint l'escola, nosaltres nerviosos esperant les urnes i, quan van arribar, l'emoció s'endevinava a totes les cares. Ja les tenim aquí, quantes en porten? Tantes, doncs a preparar les taules, unes altres taules per a les paperetes i els sobres. Millor així. No, millor aixà. Tot preparat. Les urnes preparades, les paperetes i els sobres tots ben alineats. Ja eren les nou, i internet no funcionava, havien intervingut les línies, però finalment es va començar a votar. Ràpid, ràpid, la gent s'impacientava i el neguit augmentava, esperant que d'un moment a l'altre vingués la guàrdia civil, els nervis estaven a flor de pell i a cada soroll els cors votaven.

Mentrestant anaven arribant notícies de les intervencions brutals de la policia, més tard anàvem veient les filmacions. Allò era terrible en una democràcia. I per últim la indignació en conèixer tota la magnitud de la brutalitat de l'Estat en els atacs de la policia.

Vam patir un «stress» i esgotament considerable (per descomptat res comparat amb els ferits i maltractats als altres col·legis). Van passar per alt el nostre col·legi. Amb tot estava contenta. Havíem guanyat malgrat la brutalitat de l'Estat, del tall de les comunicacions, de les detencions prèvies, i de la recerca i captura d'urnes i paperetes.

Endavant cap al nostre somni!

Elvira Castell
HGxI

-------------------------------
Llegeix també altres escrits dels nostres companys sobre els fets d'aquests dies:


Anima't a compartir la teva experiència d'aquests dies i envia'ns un escrit per a publicar-lo
Ajuda a difondre aquest article fent ús de les icones que trobes aquí sota

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada