dimecres, 6 de setembre del 2017

OPINIÓ: "Construir un nou país és molt més que canviar la titularitat de l’estat", per Teresa Calveras

El Sr. Xavier Riu va escriure una carta que es va publicar al diari Ara el dia 2 de setembre i on apareixen la majoria de tòpics que circulen entre les persones contràries a la independència.

El Sr. Riu oblida que la majoria parlamentària, sorgida d’unes eleccions, és favorable a la independència i manifesta que la majoria de catalans són partidaris del federalisme. I com ho sap això? De fet les persones partidàries del federalisme segurament serien també partidàries de la independència perquè entenc que federar-se vol dir establir acords en pla d’igualtat, no des de rangs diferents, l'un superior i l'altre inferior.

Parla de manca de polítiques socials de l’independentisme sense tenir en compte que moltes de les lleis aprovades pel parlament de Catalunya encaminades a afavorir els més desprotegits o a aconseguir diners extres per eliminar retallades van ser tombades pel tribunal constitucional. Per veure que aquest argument no és res més que una fal·làcia cal recordar que alguns “federalistes” membres del Parlament van votar en contra d’algunes d’aquestes mesures socials.

I acaba posant tots els estats europeus en el mateix sac i responsabilitzant de les polítiques de tots a la Cancellera Merkel. Els estats europeus són diversos i segueixen polítiques diferents, alguns estan a l’Unió Europea i altres no, n’hi ha que mantenen l’estat del benestar i d’altres que creen cada vegada més diferències quantitatives entre rics i pobres i n’hi ha que funcionen de manera democràtica i d’altres que encara tenen moltes mancances en aquest sentit. 


Teresa Calveras
HGxI
--------------

Participeu amb nosaltres a les activitats al carrer. 
  • Apunteu-vos al enllaç al doodle que trobareu  al nostre web (part superior dreta).

  • Veieu-ne les activitats al calendari (a la columna dreta d'aquest blog i al web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada