dissabte, 22 de juliol del 2017

OPINIÓ: "Guanyarà la societat mobilitzada", per Salvi Pardàs Sunyer

Els últims sondejos oficials sobre el posicionament dels votants davant el referèndum de l’1-O apunten a la victòria de la població més mobilitzada: guanyaria el “sí” perquè ni un sol dels seus defensors es quedarà a casa veient passar passivament els esdeveniments. Mentre bona part dels partidaris del “no” s’abstindran per inhibició, confusió o temor, els partidaris del “sí” aniran a votar carregats de raons, il·lusió i convenciment.

És comprensible que el "no" estigui desmobilitzat. Els grans mitjans d’informació d'obediència espanyolista es dediquen a enverinar el debat públic, a criminalitzar l’independentisme, a escampar mentides i a col·laborar amb la guerra bruta de l'Estat… Calen més proves? Doncs els qui no ens resignem hem deixat el sofà per sortir al carrer, per contrainformar, per contrastar arguments amb els nostres veïns, per col·laborar amb les entitats civils. Hem sortit al carrer per contribuir a fer possible un debat obert i sense traves.

Les societats avancen perquè n’hi ha que no es conformen. No tinguem por i afegim-nos a la força transformadora del “SÍ”.

Salvi Pardàs Sunyer
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada