dimecres, 7 de juny del 2017

OPINIÓ: "L’ambigüitat dels comuns", per Alfons Careras

Els comuns seguiu fent la puta i la ramoneta en relació al referèndum d’autodeterminació.  Ara dieu que donareu suport al referèndum però que no el considereu vinculant. Doncs bé, com ho fareu per convertir-lo amb no vinculant?

Si no vaig errat qui organitza i convoca el referèndum és el Govern i qui redacta les lleis corresponents és el Parlament. Votareu que sí a la llei de transitorietat? Votareu que sí a la llei que regularà el referèndum? O ja trobareu una excusa per a l’abstenció. Si aquestes lleis regulen un referèndum vinculant, votareu que no? Direu als vostres votants que vagin a votar però que el seu vot no serà vinculant? Com distingirem aquests vots del meu SÍ? 


El vostre posicionament és bastant difícil d’entendre i no voleu acceptar que els ciutadans hagin començat una revolta sense el vostre permís. Hauríeu de saber que ciutadans que no us hem votat també esperàvem més compromís de país de part vostra i que us comprometríeu amb el procés per garantir que el nou Estat sigui més just i social. 

El caràcter vinculant del referèndum el decideix la majoria representada al Parlament i compromet les forces polítiques a fer tot el possible per implementar-ne el resultat. 

Esteu pensant que amb aquest posicionament, en cas que guanyés el sí, us podreu quedar de braços plegats i fer el joc al PP? Esteu donant ales, ja ara, a una interpretació interessada que destrueixi la victòria del SÍ? O simplement esteu encara atrapats en un discurs sectari i egoista que no us deixa afrontar amb generositat el moment decisiu que viu Catalunya? 

Sigueu valents.


Alfons Careras
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada