dilluns, 27 de juny del 2016

OPINIÓ: 'Reflexions sobre els resultats electorals del 27J', per Joan Xuriach Fusté


Analitzem el que ha succeït a l’estat veí, Espanya. 

Hi ha un sol guanyador i força clar: el PP, que ha recollit amb èxit la llavor sembrada sobre a sobre per la corrupció i les pràctiques mafioses i feixistes de l’amic de l’àngel Marcelo; un de cada tres espanyols que han anat a votar els avalen. 

Els altres, un trio de perdedors

El PSOE segueix la davallada triomfal superant els pitjors resultats de la seva historia (aconseguits el passat desembre), amb la qual cosa estableix una nova marca per al seu historial. Tot i així, manté el segon lloc gràcies, bàsicament, als ‘mèrits’ dels dos partits que el segueixen.  

Podemos i tots els que van amb ells, un munt de plataformes, associacions, col·lectius… que no penso especificar, han quedat molt lluny de les seves fantasiesPablo Iglesias després de fer una campanya com si ja fos el president s’ha quedat amb un pam de nas i ha perdut més d’un milió de vots, segueix com a tercera força i baixant. 

Ciudadanos s’ha fotut una bona patacada, els espanyols nostàlgics d’altres temps (un bon grapat) han decidit votar als professionals en lloc dels becaris ‘joseantonians’. 

Si sumem el percentatge de vots dels tres partits espanyolistes i al·lèrgics als referèndums veiem que arriba pràcticament al 70%. O sigui que el ‘Canvi’ tan gastat a la campanya electoral es troba mort i ben mort (i no està de ‘parranda’).

Al nostre país ha guanyat ‘En comú podem’ repetint pràcticament els resultats (una petita davallada en vots, però) del desembre passat. Res a veure amb lo ‘sobrat’ que anava el Sr. Doménech, tant que semblava que només es presentava ell, una mica d’humilitat, si us plau. ‘Visto lo visto’, amb qui pensen fer el referèndum? I ara és quan s’emprenyen. 


ERC és la que ha pujat més i ha guanyat a llocs on no ho havia fet mai. 

Convergència ha tret millors resultats que els esperats per la gran majoria i crec que és força bo per a la moral de l’independentisme. 

Els resultats dels dos partits nacionals s’han de mirar en clau espanyola, conec un munt d’independentistes que mai han votat en unes generals. El PSC ha millorat lleugerament en vots però (i me n’alegro molt per l’Àngel Ros) han perdut l’escó per Lleida. Aquest li ha arrabassat el PP, que ha augmentat mínimament el seu percentatge de vots alhora que ‘Ciudadanos’ ha mantingut els cinc escons però ha baixat més de dos punts. Aquests tres partits han tret, sumant els seus vots, gairebé el mateix resultat que el 20D. L’espanyolisme a casa nostra ha tocat sostre i lluita per cada vot amb el ganivet a la boca

I la CUP? Doncs crec que han tret un resultat espectacular doncs s’han mantingut exactament igual que al desembre passat. Tenint en compte totes les ‘putades’ que han fet al procés crec que és un veritable èxit.
 

Resumint: deixem el lliri, no hi ha ni hi haurà mai cap canvi a Espanya, són així i punt. En cada rus hi ha un tros de Putin. Svetlana Aleksiévitx.
 

Joan Xuriach Fusté 
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada