diumenge, 5 de juny del 2016

OPINIÓ: "Gràcies, Francina", per Joan Xuriach

“Treballaré incansablement perquè Catalunya trobi un lloc adequat a Espanya.” 

Francina Armengol, presidenta del Govern Balear i del PSIB, va fer aquestes declaracions fa uns dies a TV3. És sorprenent que, després de 24 anys, en diverses etapes de govern del PP, sol o amb UM i amb unes conseqüències per les Illes Balears semblants a les de qualsevol plaga bíblica, la senyora Armengol es preocupi tant de trobar un lloc adequat per a Catalunya; talment com qui cerca un racó per a la darrera andròmina regalada per aquells parents amb un gust, diguem-ne, discutible. 

No dubto de la seva capacitat de treball, però no creu que és prioritari, abans que res, reforçar l’orgull d’ésser mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc, de dignificar la llengua, rescatar la identitat i denunciar fermament l’espoli fiscal a les Illes?. No creu que és més urgent arreglar, en la mesura del possible, tots els disbarats causats pels governs anteriors?. Arribar fins al final de tots els escàndols urbanístics, financers i ecològics que encara estan en instrucció o investigació (Palma Arena o Son Espases, sense anar més lluny)?. 

Gràcies Francina pel seu interès però no cal, de veritat. Com a català amb sang mallorquina (l’avia materna era de Sa Pobla) no vull ser arraconat, vull ser lliure.

per Joan Xuriach
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada