divendres, 17 de juny del 2016

OPINIÓ: 'El no de Podemos', per Alfons Carreras


El fet que un partit d’àmbit espanyol, partidari del NO a la independència, defensés un referèndum a Catalunya pensava que significava un avenç important en la política espanyola, però després de les declaracions del Sr. Pablo Iglesias en el debat a quatre, crec que simplement és una estratègia pròpia de la vella política




Arran d’això el Sr. Domènech ha volgut donar un cop de puny sobre la taula i en un míting ha reiterat la voluntat de defensar el referèndum i ha afegit algunes coses més:

Primera: “si governem farem el referèndum”. 
  • Les probabilitats que puguin governar en solitari a Espanya són molt petites, per no dir nul·les i, si ho fan amb coalició amb el PSOE, adéu referèndum. Això de prometre una cosa posant-hi un condicional quasi impossible està ja molt gastat. 

Segona: ha retret a CDC i a ERC que estiguin seduint a En Comú Podem per afegir-se al procés sobiranista.

  • Sr Domènech, això és política, vostè també intenta festejar els independentistes, des del meu punt de vista amb enganys, utilitzant el dret a decidir, la sobirania i la justícia social ben combinats sense que els electors sàpiguen ben bé a que es refereix exactament. 

Tercera: diu que la proposta independentista és excloent.

  • Utilitzant aquest argument vostè s’acosta a les tesis dels partits unionistes, recordem l’expressió “nacionalisme excloent” que han fet servir PP i C’s. Els independentistes que tenim una certa edat ja fa temps que ens sentim exclosos d’Espanya. 

En definitiva que aquesta nova política que fa En Comú Podem comença a semblar-se a la vella a mesura que es va acostant a la possibilitat d’accedir al govern d’Espanya. Cada cop s’assemblen més al PSC de fa uns anys i és per això que a l’ajuntament de Barcelona ja van de bracet amb aquells que fa poc anomenaven màfia, i aquí diuen una cosa i més enllà una de ben diferent

Ai!, que ràpid s’esfumen les proclames de llibertat i justícia fetes des de la més pura demagògia populista quan es toca poder!

Alfons Carreras
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada