dimarts, 10 de maig del 2016

OPINIÓ: "Potser ja n'hi ha prou", per Joan Xuriach



D’ençà de les visites de Puigdemont i Junqueras a Madrid un grapat més de lleis catalanes han estat suspeses pel Constitucional. “Si t’enganyen una vegada és culpa seva; però, si t’enganyen dues vegades, és culpa teva”. Anem més enllà del proverbi àrab: ‘Si t’enganyen durant més de 300 anys... ets català’. 



Ja n’hi ha prou de demanar perdó per existir. Ja n’hi ha prou de demanar permís per a tot. Ja n’hi ha prou de perdre el temps anant a Madrid a cercar acords que són paper mullat amb qualsevol govern espanyol, sigui del color que sigui. De ben petit, a casa, em varen educar en allò de la paraula donada, hi crec profundament però sóc ben conscient que en segons quins verals és, com a mínim, insòlit. 

No han complert ni compliran mai res que beneficiï o simplement repari qualsevol greuge atàvic envers Catalunya. Ens neguen el dret d’ésser. Ens volen conversos i vençuts. El Parlament va aprovar el 13 de gener de 2013 la Declaració de Sobirania i fa uns mesos l’inici del Procés cap a la Independència; ja és hora d’exercir l’una i l’altra. Estem en un punt on no hi ha marxa enrere: sotmesos o lliures. Com va escriure Climent Forner: “Si som, siguem i, si no som, deixem-nos de somnis, de records i de follies”.

Joan Xuriach 

HGxI

1 comentari:

  1. I quin resum, impacta veure-ho tot junt !!!
    22 suspensions.... m'he hagut d'assegurar que no t'haguessis saltat algun número... increïble !!!

    ResponElimina