diumenge, 28 de febrer del 2016

El Parlament i el Govern protegiran els funcionaris durant la desconnexió

El Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat aixoplugaran els funcionarisdurant els mesos que duri la desconnexió respecte l'Estat espanyol i la construcció de la nova República catalana. És la conclusió principal que es desprèn de l'informe que ha presentat aquest dijous a la tarda l'Assemblea Sectorial de secretaris, interventors i tresorers de l'administració local (SITAL) de l'ANC, a la seu de l'entitat.



L'informe explica i detalla fil per randa què diuen les lleis sobre els delictes de prevaricació, abandonament de destí, omissió del deure de perseguir delictes, desobediència i denegació d'auxili, delicte de rebel·lió, de sedició, de traïció i contra la pau o la independència de l'Estat i, finalment, d'execució de resolucions del Tribunal Constitucional (TC).

El text alerta que fins a la material constitució de la nova República segurament es produiran "situacions de xoc" de normatives i d'administracions. I també recorda que la resolució del Parlament de Catalunya 1/XI, la del 9-N, resol que "no se supeditarà, pel que fa al procés, a les decisions de les institucions de l'Estat espanyol". Aquest és un marc clau per a defensar les accions dels funcionaris.

Indirectament, l'annex de la resolució independentista anunciava, a més, mesures immediates que suposaran no aplicar a Catalunya lleis estatals i resolucions del TC. Aquest "xoc de legalitats" pot generar inseguretat en els treballadors de l'administració pública, "no per qüestions de convenciment, sinó de por i inseguretat", tal i com reconeix l'informe presentat per aquesta Assemblea Sectorial de l'ANC.

Tot i alertar de la campanya de la por que engegarà l'Estat per atemorir els funcionaris, des de l'ANC apunten que "els treballadors de l'administració pública que actuïn ho faran en execució d'alguna norma dictada pel Parlament de Catalunya" i que, com a conseqüència, no podran ser acusats de cap delicte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada