divendres, 30 d’octubre del 2015

OPINIÓ: "I ara, què?" (2 de 2) per Francesc Pineda


  • CONSCIÈNCIA. Hem de continuar fent l’esforç de convèncer molta més gent. El nivell de consciència encara és dèbil, però les actuacions que vénen de Madrid ens ajuden molt a fer veure el tracte que tenen amb nosaltres. Tracte que per a mi es va fer evident després del 9 N, quan ens van considerar com no-res, quan érem nosaltres, els que hi participàrem, els ciutadans més conscients i responsables.
  • HAN FET TARD. No han tingut mai, ni ho han pretès, fer una definició plausible d’Espanya com a nació, l’únic projecte era l’assimilació, l'homogeneïtzació de tots els pobles de la península sota la seva hegemonia. Mai ens han volgut integrar ni tractar-los d’igual a igual i per això ja han fet tard. 
  • ENTENDRE'NS. Només ho podran entendre, ens podrem entendre, quan podrem dialogar al mateix nivell de llibertat, i això no serà fins que assolim la independència. Tots hi sortirem guanyant, el món va per aquests camins.
  • BON VEÏNATGE. Altra cosa que cal escampar és la nostra voluntat de no trencar res, sinó de fer el possible per recompondre i restablir la bona entesa amb els veïns, amb tots els veïns. Només cal diàleg molt diàleg i cap ganes d’imposar res per la força. Cosa que fan contínuament mentre s’omplen la boca de democràcia i actuen com un govern totalitari. 
  • LA UNITAT NO ÉS CAP DOGMA. Cal preguntar quines són les raons que es tenen per rebutjar la independència. Si la raó que s’exhibeix és no trencar la Sagrada Unidad de España, caldrà fer veure que això no és cap dogma, que la unitat queda trencada de principi per unes fronteres artificials amb Portugal i que aquests estats són producte de tractats entre dinasties, on el poble no hi ha participat mai. Que la Història és una cosa viva i que es demostra principalment pel canvi constant de fronteres fins que cada nació del món sigui sobirana i aleshores ja no calguin més les fronteres perquè hi haurà pau a la terra. 
  • TOLERÀNCIA. La transició a la independència serà un procés amistós perquè ho volem nosaltres, i si no és així serà per la seva intransigència secular. Però no tindran altre remei si no volen enfonsar-se encara més en el descrèdit mundial. 

Francesc Pineda

HGxI (ANC)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada