diumenge, 14 de juny del 2015

OPINIÓ: Sobre inconcrecions i ambigüitats, per Teresa Calveras




Els independentistes no som un partit polític. Els partits polítics prometen coses que moltes  vegades no poden ni tenen previst complir; els  objectius els plantegen  a tan llarg termini i són tan  poc concrets que no hi ha cap problema en parlar-ne perquè de fet no asseguren res. Poden parlar de sortir de la crisi o de crear llocs de treball sense explicar de quina manera ho faran. 

De fet alguns d'aquests objectius tan generals apareixen en època d'eleccions a la propaganda de tots els partits, tant dels de dretes com dels d'esquerres.

Les persones que som partidàries de la  independència de Catalunya veiem  que el fet d'esdevenir un nou estat inevitablement farà  possible un canvi real, proper  en el temps. En aquest canvi s'hi haurà d'implicar tothom, tingui el model de societat que tingui i vingui d'on vingui.

I com serà l'organització social d'aquest nou país? Serà de la manera que democràticament entre tots decidim.

I el govern que aleshores governi el nostre país ho farà més bé o més malament però en cap cas no governarà en contra nostra i, donat que no patirà les restriccions de tot tipus que ara ens vénen del govern central, els ciutadans podrem demanar-li responsabilitats per les polítiques que porti a terme, cosa que ara és una mica més difícil de fer.

Teresa Calveras
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada