dijous, 19 de febrer del 2015

Tot a punt abans del 27-S. El pla del Govern per a la desconnexió definitiva

El Govern vol deixar-ho tot a punt per a la desconnexió amb l'Estat espanyol abans de les plebiscitàries del 27S.

El pla de govern fins al 27-S té dos objectius prioritaris: el disseny i la construcció d'estructures d'estat i l'aprofundiment de la transparència. 

“Hem d'aprofitar a fons els mesos vinents per preparar Catalunya per si esdevé un estat”, ha dit el President de la Generalitat.

Abastament energètic, ports, aeroports i xarxes viària i ferroviària
El govern també elaborarà un pla de protecció de les infraestructures estratègiques per garantir-ne el funcionament en cas que es produeixi una secessió no pactada amb Madrid. El paquet inclou l'abastament energètic i d'aigua i les infraestructures de transport, logística i mobilitat, com ara els ports, aeroports i les xarxes viària i ferroviària.

L'agenda de la transició
Després de dirigir el llibre blanc del CATN, Mas ha encomanat a Viver Pi-Sunyer l'impuls definitiu a les estructures que han d'estar a punt per encetar una secessió amb garanties

Mas va admetre que la legitimació democràtica podria arribar el 27-S i qui obtingui la majoria parlamentària per governar s'ha de trobar “una gran part de la feina feta”.

Hisenda pròpia
Pel que fa a la hisenda pròpia, el cervell del nou model d'administració tributària, Joan Iglesias, assegura que en tindrà enllestit el disseny entre maig i juny. El Departament de Mas-Colell, amb ell al capdavant, dissenyarà l'administració i la tresoreria de la seguretat social catalana.

Més informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada