dimecres, 4 de febrer del 2015

CRÒNICA. Preparatius al govern per a l'ofensiva final

Artur Mas presentarà les estructures d'Estat a l'estiu, i es prepara per la col·lisió

El procés sobrianista està en un moment de temps mort, com fan en el bàsquet. Però m'asseguren al govern que s'està preparant per a l'ofensiva final. El president Artur Mas va situar les eleccions plebiscitàries el 27 de setembre per tornar a agafar el control del temps, diuen. "El govern està treballant ara en les estructures d'Estat (Hisenda pròpia, seguretat social i 'ambaixades') i les presentarà abans de l'estiu", afirma un col·laborador de Mas. Les dates no estan prefixades, ho vol fer en el moment més oportú i aprofitant el factor sorpresa. Cada decisió té conseqüències. Però després de les municipals del mes de maig serà un degoteig.





La Hisenda i la Seguretat Social es presentaran amb la canalització feta, però l'aigua no començarà a circular fins al moment de la desconnexió. En canvi les delegacions de la Generalitat per tot el món fins arribar a les 50 ja actuaran des d'ara. Això està posant neguitós el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García Margallo, que és conscient que un dels objectius que tenen és negociar el reconeixement de la independència amb el govern de cada país.

García Margallo ja ha recorregut contra les que s'han obert aquesta setmana, a Roma i Viena. I previsiblement ho farà amb la resta, però això no impedirà l'acció de la Generalitat. A l'exterior, la capacitat de boicot del govern espanyol és limitada, i més quan la infraestructura de les delegacions és mínima: Estan formades per una sola persona. "Obrir ara 50 'ambaixades' ens fa falta perquè és fonamental en el procés. I tingues en compte que Espanya té més de 20 consulats només a França", afirma un dels càrrecs que està preparant el desplegament.


La mala digestió del govern espanyol amb les 'ambaixades' és la introducció del que succeirà quan es presenti l'arquitectura de la Hisenda pròpia i de la Seguretat Social, per a la qual hi ha partida als pressupostos.

Lluís Bou (Elsingular.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada