dissabte, 21 de febrer del 2015

CRÒNICA. No els convencerem amb promeses. Intensiu a Sant Adrià del Besòs (21-1-15)



Una vintena de punts informatius amb un centenar de voluntaris en total, vinguts de tots els districtes de Barcelona, ens hem escampat avui per Sant Adrià en una jornada "intensiva".

La Territorial d'Horta-Guinardó hem plantat la nostra parada i la nostra convicció a la Plaça 25 d'octubre. El matí era fred i el cel gris i el trànsit de veïns més aviat escàs. Un cert ensopiment dominava l'ambient d'aquesta barriada de gent treballadora, amb una història comuna que troba les seves arrels en la immigració de mitjan segle passat.

La nostra presència avui ha estat prudent, per no dir testimonial. Les mirades dels joves, escèptiques; les dels més grans, desenganyades. Indignació i cansament, pel fet d'haver confiat massa en els polítics.

No els convencerem amb promeses ni amb banderes, sinó amb fets. Aquests barris, històricament marginats, s'afegiran al projecte nacional per a la independència, de seguida que en constatin un benefici palpable. La seva dignitat és la del treballador que vol una feina remunerada i considerada; la seva democràcia, la del plat a taula per a tothom.




Els voluntaris de l'Assemblea sabem que un País nou es construeix des de baix i no només anant a votar cada vegada que hi ha eleccions. Només amb el sacrifici i el compromís de cadascú de nosaltres aconseguirem viure en un País més net, més just, més culte i més ric.




Salvi Pardàs
ANC - HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada