divendres, 27 de juny del 2014

CRÒNICA. Escenaris davant la Consulta del 9N


Una cinquantena llarga de persones van participar el passat dia 26 de juny al debat "Escenaris davant la Consulta del 9N", al Centre Cívic Matas i Ramis. 

A la taula de ponents, Ana Gabriel, professora d'Història del Dret a la UAB; Albert Martín, membre de l'ANC Horta-Guinardó i del Secretariat Nacional i directiu d'Administracions públiques, i Sandra Ezquerra, professora de Sociologia a la Universitat de Vic i membre de Procés Constituent.



Els experts van donar els seus punts de vista sobre els possibles escenaris en la consulta del 9N. Aquests escenaris són els següents:

-Celebració amb la tolerància del govern de l'Estat espanyol.

-Celebració amb la força del govern català i amb l'Estat espanyol en contra.

-Impossibilitat de la consulta i consegüent declaració unilateral d'independència i/o possibles eleccions amb caràcter plebiscitari.

Aquests són els escenaris que tenen validesa internacional i que poden conduir legítimament a la independència.


Cal remarcar que tant els ponents com el públic, que va intervenir de forma molt animada, descarten la possibilitat de l'anomenada "tercera via" i aposten per un procés d'independència que permeti a la societat catalana de "canviar-ho tot" de forma democràtica i amb la força de les urnes. La independència com a oportunitat de recomençar de zero a partir d'una nova constitució.



Galeria fotogràfica de l'acte al nostre Flickr.

1 comentari:

  1. Va ser interessant el debat que hi va haver. Tot i les visions particulars sobre la qüestió, va quedar una cosa clara: VOLEM VOTAR. VOLEM VOTAR SÍ - SÍ

    ResponElimina