dimecres, 16 d’abril del 2014

Desterrem els errors infundats sobre la independència (5/5)

PENSIONS

Els ciutadans del nou Estat català seguiran cobrant les seves pensions. El sistema de pensions espanyol és de repartiment: les cotitzacions de cada mes serveixen per pagar les pensions d’aquell mes.

Catalunya és contribuïdora neta al sistema de seguretat social espanyol, és a dir, les seves cotitzacions ajuden a pagar les pensions de la resta d’Espanya, i no al revés.

Amb una seguretat social pròpia els catalans podrem gaudir d'unes pensions superiors a les que cobraríem si continuéssim formant part de l'Estat espanyol.

SOLIDARITAT

La independència és solidària. Catalunya seguirà sent tan solidària com sempre, especialment amb aquells col·lectius o regions del nostre entorn i del món que més ho necessitin. L’actual aportació catalana a la resta d’Espanya no és un acte de solidaritat; la solidaritat, per definició, és voluntària.

UN NOU ESTAT

El nou Estat català no reproduirà el model de l’actual Estat espanyol. És evident que els darrers esdeveniments, l’experiència de la crisi i els moviments socials emergents condicionaran el disseny de les noves estructures estatals.

Vegeu totes les entrades de la sèrie Desterrem els errors infundats sobre la independència

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada